post

Održana radionica za unaprjeđenje nogometne infrastrukture u manjim sredinama Sisačko-moslavačke županije.

U sklopu Segestine inicijative unaprjeđivanja sportske infrastrukture u manjim sredinama u Sisačko-moslavačkoj županiji, u ponedjeljak je na Gradskom stadionu u salonu HNK Segeste ,održano inicijalno predavanje za sve zainteresirane predstavnike klubova i lokalne samouprave. Potencijalni korisnici saznali su koje su mogućnosti te kako se prijaviti na natječaj za povlačenje bespovratnih sredstava iz Europske Unije kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., a koji na raspolaganju godišnje ima 330 milijuna eura. Svi sudionici su aktivno sudjelovali u raspravi, a svojim su konkretnim pitanjima i primjerima jasno dali do znanja da interes i ideje itekako postoje.
 
Svi zaintetesirani došli su unatoč lošim vremenskim prilikama i pokazali kako im je stalo da u svojim sredinama naprave pomak u smjeru razvoja nogometne infrastrukture. Bilo je i onih koji se nisu odazvali pozivu te se  nadamo da će i oni shvatiti svoju odgovornost upravljanja klubovima i da će se priključiti i pokušati ostvariti pomake u svojim sredinama što im je svakako i dužnost. HNK Segesta im i dalje stoji na raspolaganju i koordinaciji u tom smislu.
 
Sve prisutne uvodnim govorom pozdravio je predsjednik HNK Segesta Sisak Marko Medarić te je istaknuo kako se Segesta kao nositelj kvalitete nogometa u županiji stavila na raspolaganje svim klubovima s ciljem unaprjeđenja infrastrukture i svojim primjerom pokazala kako se, kada postoji dobra volja i znanje, stvari mogu pozitivno pokrenuti.
 
Tvrtka Uljanik i direktor Vedran Banaj  prezentirali su sve mogućnosti koje projekat obuhvaća te su upoznali sve prisutne sa zahtjevima i potrebama  kako bi se jedan takav projekt realizirao. Odgovoreno je na niz pitanja te su dane i sugestije za daljnje korake.
 
 
 HNK Segesta Sisak će i dalje nastaviti sa aktivnostima vezanima za napredak i promociju nogometa u Sisačko-moslavačkoj županiji,  a sve u smjeru popularizacije i podizanja kvalitete sporta uopće.
post

Poziv na radionicu za unaprjeđenje nogometne infrastrukture u manjim sredinama Sisačko-moslavačke županije.

HNK Segesta Sisak i NK Dinamo iz Kutine organiziraju radionicu za unaprjeđenje nogometne infrastrukture u manjim sredinama Sisačko-moslavačke županije.

Pozivamo na radionicu sve zainteresirane klubove i predstavnike jedinica lokalnih samouprava Sisačko-moslavačke županije koja će se održati na Gradskom stadionu u Sisku (salon HNK „Segesta“ Sisak) u ponedjeljak 26.02.2018., s početkom u 18 sati.

post

Segestaši sami očistili pomoćno igralište

Jučer poslijepodne seniori, juniori, kadeti, treneri i uprava kluba organizirali su čišćenje snijega na igralištu sa umjetnom travom. HNK Segesta Sisak zahvaljuje svima na velikom naporu i trudu koji su uložili te još jednom pokazali složnost i zajedništvo. Tom akcijom omogućilo se djeci iz naše Škole nogometa, koja broji 235 članova, treniranje u normalnim uvjetima kako i priliči standardima jednog ozbiljnog kluba. Znamo koliko je važno da djeca na svom razvojnom putu imaju adekvatne prilike za trening, kao što je i važno da se spriječi mogućnost nastanka eventualnih ozljeda , s obzirom da je zdravlje ono na što stavljamo poseban naglasak i važnost.Također, seniori će moći nastaviti sa kvalitetnim pripremama za početak proljetnog dijela prvenstva, koje započinje već 24. veljače, i u kojem će nastojati izboriti ostanak u 3 HNL Zapad.

HNK Segesta je još jednom pokazala da joj je stalo da i ostali klubovi u okruženju koji nemaju mogućnosti igranja u zimskim uvjetima ipak nastave sa svojim aktivnostima i pripremama pa će tako već ovaj vikend nekoliko sisačkih klubova odigrati svoje pripremne utakmice.

Ova aktivnost nam je podigla ionako izvrsnu atmosferu pred početak natjecateljske sezone, i sada sa sigurnošću možemo reći kako nas je još više ujedinila na našem putu prema konačnom cilju do kojeg možemo doći samo predanim radom, slogom i zajedništvom.